Bitte beachten sie vor der kostenlosen Anmeldung / Registrierung unsere Nutzungsbedingungen bzw. Datenschutzbestimmungen unter "Impressum".

Die Benutzung erweiterter Dienste (Downloadbereich, Forum) erfordert eine Registrierung: Damit zählen sie (unverbindlich!) zur KKD Gemeinde und unseren Unterstützern. Falls dies nicht gewünscht ist, bitte eine kurze Mitteilung unter "Impressum -> Kontakte"

German Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French Greek Hebrew Hungarian Icelandic Irish Italian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Russian Spanish Swedish Ukrainian Vietnamese Welsh

konkordataok.v01

Concordat of Interkommunion

We, Apostolische Orthodoxe Kirche in der Russischen Föderation

and the Celtic Church in Germany, in German: keltische Kirche in Deutschland (CCIG/KKD), represented through ++Karl Uwe Eckert, OOC, Archbishop of the keltische Kirche in Deutschland,

do hereby enter into a Concordat of Intercommunion between our two faith communities, each a part of the Mystical Body of Christ. We share a common Faith in the One, Holy, Catholic and Apostolic Church founded by Our Lord and Savior, Jesus Christ, and a common sacramental system consistent with traditional Catholic belief, recognizing particularly the preeminence of the Eucharistic Liturgy (Mass) as the core and center of Catholic life.We accept the validity of each other’s Apostolic Succession and Sacramental Orders, and we recognize at the same time the diversity of our separate jurisdictional disciplines and devotional practices.

Therefore we do hereby sanction. approve and encourage joint participation of our church memberships at the Eucharistic table, and we foster and encourage joint celebration of the Eucharist by those in Holy Orders, preserving the discretion of the local authority.

Further, we hereby affirm that each Church will work with the other in a Christ-centered relationship, characterized by mutual love, collaboration in ministry, prudence and the observance of the highest ethical and moral standards. And we affirm that each Church will honor unity with diversity and the primacy of conscience, always based on respectful and prayerful dialogue.This concordat enclosed the ÖRKK (ECCC) Ecumenic Council of Celtic Churches in Germany and the IECCCC as International Ecumenic Council of Celtic Catholic Churches also and it is in full harmony with their constitutions.

Given this Hamm 20.02.2016

++Karl Uwe Eckert, OOC,
Archbishop of the keltische Kirche in Deutschland / Member of ECCC /IECCC
Saturnstrasse 1, 59067 Hamm, Germany