Unsere Gemeinnützigkeit besteht weiter fort, beachten sie die Kontoänderung unter "Finanzen".
Beachten sie ggf. auch bitte unsere News und Dekrete, auch kurzfristiger Art (siehe MV 2018 am 2.12.2018).

Concordat of intercommunion

We, [Fr. Sean Anderson and the Celtic Catholic Church USA]

and the

Celtic Church in Germany, in German: Celtic Church in Germany (CCIG / KKD)

Represented through ++ Most. Rev. Karl Uwe Eckert, OOC, Primate of the Celtic (-Catholic) Church in Germany,

do hereby enter into a Concordat of intercommunion between our two faith communities, each a part of the Mystical Body of Christ. We share a common Faith in the One, Holy, Catholic and Apostolic Church founded by Our Lord and Savior, Jesus Christ, and a common sacramental system consistent with traditional Catholic was, Recognizing particularly the preeminence of the Eucharistic Liturgy (Mass) as the core and center of Catholic life.
We accept the validity of eachother's Apostolic Succession and Sacramental orders, and we recognize at the same time the diversity of our separate jurisdictional disciplines and devotional practices.
THEREFORE we do hereby sanction. approve and encourage joint participation of our church memberships at the Eucharistic table, and we foster and encourage joint celebration of the Eucharist by Those in Holy Orders, preserving the discretion of the local authority. Further, we hereby affirm did each Church will work with the other in a Christ-centered relationship, Characterized by mutual love, collaboration in ministry, prudence and the observance of the highest ethical and moral standards. And we affirm did each Church will honor unity with diversity and the primacy of conscience, always based on respectful and prayerful dialogue.
This concordat enclosed the ÖRKK (ECCC) ecumenic Council of Celtic Churches in Germany and the IECCCC as International ecumenic Council of Catholic Celtic Churches and therefore it is in full harmony with Their constitutions.

Given this Hamm [December 4th, 2018]

++ Most Rev. Karl Uwe Eckert, OOC, Primate of the Celtic (-Catholic) Church in Germany / Member of ECCC / IECCC

+ [Fr. Sean Anderson and the Celtic Catholic Church USA]

Mobile Bischof:               0176 603 817 03